Tickets
Frequently Asked Questions (FAQ)

Frequently Asked Questions (FAQ)

Toegang

Wat zijn de toegangsprijzen?

Een actueel overzicht van de toegangsprijzen vind je op onze website: Openingstijden & prijzen

Wat zijn de openingstijden?

Een actueel overzicht van de openingstijden vind je op onze website: Openingstijden & prijzen

Mag ik mijn tas meenemen?

(Kleine) handtassen (maximum formaat A4) mag je meenemen. Grote tassen en rugzakken mag je niet meenemen. In de garderobe zijn gratis kluisjes aanwezig om je bezittingen in op te bergen.

Kan ik mijn bezittingen opbergen in een kluisje?

Je, je kan gebruikmaken van de kluisjes in de garderobe, dit is gratis.

Mag ik foto’s maken in het museum?

Ja, je mag foto’s maken voor niet-commerciële doeleinden.

Indien je foto’s wenst te maken voor commercieel gebruik, kan je contact opnemen met de coördinator PR & Communicatie via 045-5670809 of mail naar pers@discoverymuseum.nl

 

Mogen huisdieren mee naar het museum?

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan. Assistentiehonden zijn wel toegestaan. Op vertoon van de legitimatiepas van de hond is deze welkom om de bezoeker te begeleiden.

Hoe lang duurt een bezoek?

Een bezoek duurt gemiddeld 4,5 uur.

Revolutie Aarde

Moet ik een apart ticket kopen voor Revolutie Aarde?

Ja, voor Revolutie Aarde geldt een toeslag van 3 euro per persoon. Het extra ticket is alleen te verkrijgen in combinatie met een geldig entreebewijs voor Discovery Museum. Koop hier je ticket: Revolutie Aarde • Discovery Museum

Moet ik vooraf een ticket reserveren voor Revolutie Aarde?

Het is niet verplicht om vooraf een ticket te reserveren, maar het wordt wel aangeraden zodat je zeker bent van een plekje. Tickets zijn, mits er nog plek is, ook verkrijgbaar aan de kassa in het museum.

In welke talen kan ik Revolutie Aarde bezoeken?

Revolutie Aarde is er in een Nederlandse, Duitse en Engelse versie. Let bij de reservering van je ticket op voor welke taalversie je reserveert.

Hoe lang duurt een bezoek aan Revolutie Aarde?

De tour duurt 45 minuten.

Op welke tijdstippen kan ik Revolutie Aarde bezoeken?

Kijk in de reserveringsmodule voor welke tijdsloten er nog tickets beschikbaar zijn. De tour start stipt op het aangegeven tijdstip, we adviseren 5 minuten voor aanvang bij het startpunt klaar te staan.

Vanaf welke leeftijd is Revolutie Aarde geschikt?

Revolutie Aarde is een beleving voor de hele familie, maar de adviesleeftijd is vanaf 6 jaar.

Eten en drinken

Hebben jullie een restaurant en wat kan ik daar eten?

Ja, in Discovery Café kan je genieten van lekker vers eten en drinken.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

Ja, dat mag. Er is ook een picknickplek voorzien waar je deze etenswaren mag nuttigen.

Kan ik een flesje of hapje opwarmen voor mijn dreumes?

Ja, in Discovery Café kan je een hapje laten opwarmen.

Kan het restaurant rekening houden met allergieën?

Ja, in ons restaurant kunnen we rekening houden met de meeste allergieën. Geef je allergieën door bij je bestelling zodat we er rekening mee kunnen houden.

Tickets

Moet ik tickets online reserveren?

Tickets kan je online reserveren maar dit is niet verplicht. Met name in drukke periodes zoals vakantieperiodes is het reserveren van je ticket een goed idee.

Kan ik ook ter plekke in het museum een ticket kopen?

Ja, je kan ook in het museum een ticket kopen. Dit kan aan de ticketautomaat direct na entree of aan de balie in de entreehal.

Moet ik een tijdslot kiezen?

Nee, bij Discovery Museum werken we niet met tijdsloten.

Ik wil graag een groepsreservering maken. Kan dat?

Ja, je kan voor het maken van een groepsreservering contact opnemen met boekingen@discoverymuseum.nl of 045-567 60 50. Je kan ons bereiken van dinsdag t/m vrijdag tijdens kantooruren.

Tot wanneer kan ik een e-ticket kopen?

Je kan een e-ticket kopen tot en met de dag van je bezoek.

Kan ik mijn e-tickets verplaatsen?

Ja, als je een account hebt, kan je via het account je tickets verplaatsen.
Als je geen account hebt, dan kan je contact opnemen met boekingen@discoverymuseum.nl of 045-567 60 50. Je kunt ons bereiken van dinsdag t/m vrijdag tijdens kantooruren.

Hoe kan ik een account aanmaken?

Door een account aan te maken hoef je je gegevens niet steeds opnieuw in te vullen. Daarnaast kan je makkelijk je gekochte tickets terugvinden of je tickets verplaatsen naar een andere datum als je bezoek niet kan plaatsvinden.

Zo werkt het:Account aanmaken

(1) Klik op het profielicoon rechts bovenaan en kies “Registreren”

(2) Vul de gevraagde gegevens in en klik op de knop “Registreren”

(3) Klik op de activeringslink in de verstuurde e-mail. De e-mail is verstuurd door no_reply@enviso.io naar het door jou opgegeven e-mailadres.

(4) Je hebt nu een account aangemaakt en je kan genieten van de voordelen.

Ik heb een Museumkaart. Moet ik dan alsnog een e-ticket bestellen?

Je kan ons met een Museumkaart gratis bezoeken. Je hoeft geen e-ticket te bestellen, maar als je zeker wilt zijn van een plaatsje dan adviseren we je om een gratis “Reserveringsticket Museumkaart” te bestellen. Met name in de vakantieperiodes is dit een goed idee.

Ik heb nog andere vragen over mijn e-tickets. Waar kan ik deze stellen?

Voor alle vragen over e-tickets kan je van contact opnemen met info@discoverymuseum.nl of 045-567 08 09. Je kan ons bereiken van van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur én op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Mogen mensen met een beperking gratis of tegen gereduceerd tarief het museum bezoeken?

Nee, de reguliere tarieven gelden. Begeleiders krijgen op vertoon van de OV-Begeleiderkaart gratis toegang.

Is de autipas geldig?

Nee, de autipas is niet geldig. Begeleiders krijgen op vertoon van de OV-Begeleiderkaart gratis toegang.

Korting en partnervoordelen

Ik heb een kortingscode. Hoe kan ik deze gebruiken?

Kies je tickets voor volwassenen of jeugd met de knop “Entreeticket – voucher kortingscode” in de ticketshop. Bij het afrekenen, vul je de kortingscode in onder “Heb je een kortingscode?”. Klik daarna op “Toepassen” en vervolgens is de korting verwerkt.

Ik heb een CJP pas. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Met een CJP pas betaal je 9 euro entree. Het is helaas niet mogelijk om online een ticket te reserveren. Meld je ter plekke bij de infobalie om gebruik te maken van deze korting. Wil je toch al reserveren? Kies dan “Reserveringsticket VriendenLoterij VIP-KAART”.

Ik heb een ICOM kaart. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Met een ICOM kaart mag je ons gratis bezoeken. Het is helaas niet mogelijk om online een ticket te reserveren. Meld je ter plekke bij de infobalie om gebruik te maken van deze korting. Wil je toch al reserveren? Kies dan “Reserveringsticket VriendenLoterij VIP-KAART”.

Ik werk bij Chemelot. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Je komt mogelijk in aanmerking voor korting. Kijk op de website van Stichting FSI voor de actuele informatie.

Ik werk bij Gemeente Kerkrade. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van je personeelspas van Gemeente Kerkrade krijg je 25% korting op de toegangsprijs. Koop je ticket met korting aan de infobalie of online via de ticketshop met de Gemeente Kerkrade-kortingscode.
Daarnaast ontvang je op vertoon van je personeelspas 10% korting op aankopen in de Museumwinkel. Deze korting is niet geldig op boeken, reeds afgeprijsde artikelen, cadeaubonnen of de aankoop van een Museumkaart.

Ik ben lid van personeelsvereniging H2O. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van je pas van personeelsvereniging H2O krijg je 25% korting op de toegangsprijs. Koop je ticket met korting aan de infobalie of online via de ticketshop met de H2O-kortingscode.
Daarnaast ontvang je op vertoon van je ledenpas 10% korting op aankopen in de Museumwinkel. Deze korting is niet geldig op boeken, reeds afgeprijsde artikelen, cadeaubonnen of de aankoop van een Museumkaart.

Ik werk bij Laura Metaal. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Als medewerker van Laura Metaal ontvang je 25% korting op de toegangsprijs. Koop je ticket met korting online via de ticketshop met de Laura Metaal-kortingscode.

Ik werk bij EKK Eagle Simrax. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van de EKK Eagle Simrax SmartCom App krijg je 25% korting op de toegangsprijs. Het is helaas niet mogelijk om online een ticket te reserveren. Meld je ter plekke bij de infobalie om gebruik te maken van deze korting. Wil je toch al reserveren? Kies dan “Reserveringsticket VriendenLoterij VIP-KAART”.
Daarnaast ontvang je op vertoon van de EKK Eagle Simrax SmartCom App 10% korting op aankopen in de Museumwinkel. Deze korting is niet geldig op boeken, reeds afgeprijsde artikelen, cadeaubonnen en de aankoop van een Museumkaart.

Ik werk bij Key2Control. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Als medewerker van Key2Control ontvang je 25% korting op de toegangsprijs. Koop je ticket met korting online via de ticketshop met de Key2Control-kortingscode.

Ik werk bij CGI. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van je CGI bedrijfspas krijg je 25% korting op de toegangsprijs. Koop je ticket met korting aan de infobalie of online via de ticketshop met de CGI-kortingscode.
Daarnaast ontvang je op vertoon van je bedrijfspas 10% korting op aankopen in de Museumwinkel. Deze korting is niet geldig op boeken, reeds afgeprijsde artikelen, cadeaubonnen en de aankoop van een Museumkaart.

Ik werk bij Lagotronics. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Als medewerker van Lagotronics ontvang je 25% korting op de toegangsprijs. Koop je ticket met korting online via de ticketshop met de Lagotronics-kortingscode.

Ik werk bij Maastro. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van je Maastro personeelspas krijg je 25% korting op de toegangsprijs. Koop je ticket met korting aan de infobalie of online via de ticketshop met de Maastro-kortingscode.
Daarnaast ontvang je op vertoon van je personeelspas 10% korting op aankopen in de Museumwinkel. Deze korting is niet geldig op boeken, reeds afgeprijsde artikelen, cadeaubonnen en de aankoop van een Museumkaart.

Ik ben lid van Meander eXtra. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van je Meander ledenpas krijg je 25% korting op de toegangsprijs. Koop je ticket met korting aan de infobalie of online via de ticketshop met de Meander-kortingscode.
Daarnaast ontvang je op vertoon van je ledenpas 10% korting op aankopen in de Museumwinkel. Deze korting is niet geldig op boeken, reeds afgeprijsde artikelen, cadeaubonnen en de aankoop van een Museumkaart.

Ik heb een abonnement van GaiaZOO. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van je geldige abonnementspas van GaiaZOO krijg je 25% korting op de toegangsprijs. Het is helaas niet mogelijk om online een ticket te reserveren. Meld je ter plekke bij de infobalie om gebruik te maken van deze korting. Wil je toch al reserveren? Kies dan “Reserveringsticket VriendenLoterij VIP-KAART”.
Daarnaast ontvang je op vertoon van je abonnementspas 10% korting op aankopen in de Museumwinkel. Deze korting is niet geldig op boeken, reeds afgeprijsde artikelen, cadeaubonnen en de aankoop van een Museumkaart.

Ik heb een jaarpas van BloteVoetenPark Brunssum. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van je geldige jaarpas van BloteVoetenPark Brunssum krijg je 25% korting op de toegangsprijs. Het is helaas niet mogelijk om online een ticket te reserveren. Meld je ter plekke bij de infobalie om gebruik te maken van deze korting. Wil je toch al reserveren? Kies dan “Reserveringsticket VriendenLoterij VIP-KAART”.
Daarnaast ontvang je op vertoon van je jaarpas 10% korting op aankopen in de Museumwinkel. Deze korting is niet geldig op boeken, reeds afgeprijsde artikelen, cadeaubonnen en de aankoop van een Museumkaart.

Ik heb een Museumkaart. Kan ik deze bij jullie gebruiken?

Met een Museumkaart kan je ons gratis bezoeken. Je krijgt toegang door je Museumkaart te scannen bij de entreepoortjes.

Kan ik bij jullie een Museumkaart kopen?

Ja, deze is bij de kassa te verkrijgen. Met een Museumkaart heb je gratis toegang tot Discovery Museum en ruim 500 andere musea in Nederland.

Ik heb een VIP-KAART van de Vriendenloterij. Kan ik hiermee het museum bezoeken?

Als VIP-KAARThouder van de VriendenLoterij heb je gratis toegang tot Discovery Museum. Je mag ook één introducé gratis meenemen. Hoe werkt het? Je reserveert het gewenste aantal tickets als “Reserveringsticket VriendenLoterij VIP-KAART” en scant je VIP-KAART bij onze toegangspoort. Om gebruik te maken van het (gratis) entreeticket voor je introducé, meld je je bij de infobalie.

Kan ik met de Miljoenenlijn naar Discovery Museum?

Ja, dat kan. De Discovery Museum Expres vertrekt op elke rijdag in 2024. Het arrangement Discovery Museum Expres combineert een rit met de stoomtrein van Simpelveld naar Kerkrade met een bezoek aan Discovery Museum. Boek het arrangement hier.

Welke voordelen heb ik als bezoeker van Discovery Museum?

Bij verschillende partners krijg je korting als bezoeker van Discovery Museum. Tijdens je bezoek aan Discovery Museum, kan je bij de receptie een kortingsvoucher ophalen: je ontvangt 1 voucher per geldige entree. De voucher is geldig tot en met 31 december 2024. Op vertoon van deze voucher, krijg je eenmalig korting voor één persoon op de entree bij:

GaiaZOO

Op vertoon van de kortingsvoucher krijg je bij GaiaZOO € 3,50 korting op de entreeprijs.

 

BloteVoetenPark Brunssum

Op vertoon van de kortingsvoucher krijg je bij BloteVoetenPark Brunssum korting op de entreeprijs:

  • Vanaf 13 jaar (volwassen ticket): € 9,50 (in plaats van  € 11,00)
  • <12  jaar (kidsticket): € 5,50 (in plaats van € 6,50)

 

Meer informatie vind je hier

 

Toegankelijkheid

Is Discovery Museum makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer?

Ja, het station Kerkrade-Centrum ligt vlakbij de ingang van Discovery Museum. Kijk hier voor meer informatie over onze bereikbaarheid: Hoe ons te bereiken

Waar kan ik mijn auto het beste parkeren?

Op het P+R parkeerterrein van station Kerkrade-Centrum kan je gratis parkeren. Kijk hier voor meer informatie over onze bereikbaarheid: Hoe ons te bereiken

Is het museum rolstoeltoegankelijk?

Ja, er zijn meerdere liften en er is ook een mindervalidentoilet. Kijk hier voor meer informatie over toegankelijkheid: Toegankelijkheid

Hebben jullie rolstoelen?

Ja, wij hebben 1 rolstoel voor volwassenen, 1 rolstoel voor kinderen en 1 rollator te leen.

Zijn scootmobielen in het museum toegestaan?

Ja, scootmobielen zijn toegestaan in het museum.

Kan ik het museum bezoeken als ik een lage prikkeltolerantie heb?

Iedereen is welkom in ons museum. Er is echter wel veel geluid en er zijn ook veel visuele effecten. Er is geen stilteruimte aanwezig. Je kan bij onze receptie informeren naar rustige momenten. Zij zijn bereikbaar via 045-567 08 09 op dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.

Zijn er voorzieningen voor mensen met een visuele beperking?

Nee

Zijn er voorzieningen voor mensen met een auditieve beperking (zoals een ringleiding)?

Nee

Is er een audiotour beschikbaar?

Nee

Overige vragen

Hebben jullie ook arrangementen voor kinderfeestjes?

Ja, je kan hier meer informatie vinden over de mogelijkheden: Kinderfeestjes

Wat kan ik doen met een schoolklas?

Voor onderwijs hebben we diverse programma’s voorbereid. Op onze website vind je hierover uitgebreide informatie: Een klas Neem voor meer informatie contact met ons op. Je kunt ons bereiken van dinsdag t/m vrijdag via 045-567 60 50 of boekingen@discoverymuseum.nl

Kan ik tussendoor ergens zitten?

Er zijn enkele zitplaatsen in het museum. Daarnaast is er de mogelijkheid om bij het restaurant een pauze te nemen.

Heeft het museum een museumwinkel?

Ja, in onze Museumwinkel vind je de leukste souvenirs, originele cadeaus voor zowel je ontdekgrage opa als je nieuwsgierige nichtje, technische hebbedingetjes en boeiende boeken. Er is nog geen webwinkel.

Ik ben iets verloren tijdens mijn bezoek aan Discovery Museum. Met wie kan ik contact opnemen rondom gevonden voorwerpen?

Je kan contact opnemen met onze receptie via 045-567 08 09. Zij zijn bereikbaar van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.

Wat doet Discovery Museum met gevonden voorwerpen?

Gevonden voorwerpen met een geschatte dagwaarde tot € 450,- worden 12 weken bewaard. Als de eigenaar zich niet binnen 12 weken heeft gemeld worden de gevonden voorwerpen, indien nog bruikbaar, geschonken aan een goed doel. Gevonden voorwerpen die niet meer bruikbaar zijn worden afgevoerd.

Gevonden voorwerpen met een dagwaarde van meer dan € 450, – worden afgeleverd bij gemeente Kerkrade en daar gedurende 1 jaar bewaard. Kijk op https://www.kerkrade.nl/gevonden-voorwerpen voor meer info.

Hoe kan ik jullie nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief via dit webformulier: Nieuwsbrief • Discovery Museum en blijf op de hoogte van ons aanbod en onze activiteiten.

Mijn vraag staat er niet bij. Waar kan ik terecht met mijn vraag?

Mail je vraag naar info@discoverymuseum.nl of bel 045-567 08 09, bereikbaar van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.