Werken bij Discovery Museum betekent werken in een uitdagende omgeving waar collegialiteit en een informele werksfeer voorop staan. Een prettige werkplek met uitstekende arbeidsvoorwaarden waar ruimte is voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling.

Discovery Museum onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en sluit aan bij de Sociale agenda van de Provincie Limburg. We willen een open en inclusief museum zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig en gerespecteerd voelt.

 

Stagiaire gezocht voor Discovery Museum Kerkrade

Als gevolg van een terugtrekkende overheid die jaren geleden is ingezet in de culturele sector zijn musea genoodzaakt andere financieringsbronnen te zoeken. Discovery Museum doet regelmatig met succes een beroep op publieke-, private- en bedrijfsfondsen en Europese subsidies. Maar er zijn meer mogelijkheden. Zo willen we in 2022 een crowdfunding-campagne starten en denken we er over om een vrienden van-stichting of een bedrijvenclub op te richten.

Discovery Museum zoekt vanaf september 2021 een stagiaire die een rol hierin kan spelen. Dit wordt een gecombineerde stage tussen de afdelingen Marketing en Fondsenwerving omdat deze twee nauw met elkaar verbonden zijn. De stage behelst enerzijds meewerken met de alledaagse activiteiten op marketing gebied, in samenwerking met de marketingmanager, waarbij de stagiaire ook een rol gaat spelen in de crowdfunding-campagne. Anderzijds gaat het om een onderzoek naar wat beter past bij Discovery Museum; het oprichten van een Vriendenstichting of Bedrijvenclub met een concreet advies van hoe dit zou moeten gebeuren. Voor het onderzoek wordt samen gewerkt met de coördinator fondsenwerving en er kan extern advies van een deskundige op dit gebied worden ingeschakeld. Daarnaast zal voor het onderzoek ook veldonderzoek gedaan moeten worden (denk aan interviews met CEO’s van bedrijven of werkgeversvereniging).

Wie ben jij?

  • Je wil graag aan de slag om je theoretische kennis in de praktijk in te zetten
  • Je bent commercieel ingesteld en communicatief sterk
  • Je bent proactief, initiatiefrijk, enthousiast en ondernemend
  • Je volgt een HBO opleiding in de richting marketing, communicatie en/of commerciële economie
  • Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar voor een meewerkstage van 4 – 5 maanden in de periode september 2021 tot en met januari 2022

Interesse?

Heb je vragen over deze stageplek of ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Fion Sanders ([email protected]) of Monny Jonkers ([email protected]).