Tickets

Wil jij meewerken aan het inspireren van bezoekers om hun steentje bij te dragen een betere wereld? Word jij enthousiast van thema’s rondom wetenschap, technologie, design en duurzaamheid? Dan is werken bij Discovery Museum iets voor jou!

Discovery Museum wil iedereen betrekken in het collectief om de aarde tot een betere plek te maken. Het museum geeft op een toegankelijke en leerzame manier inzicht in hoe de wereld werkt op het gebied van wetenschap en techniek. Deze inzichten en het leggen van verbanden tussen verleden, heden en toekomst, veranderen wereldbeelden en gedachtepatronen. Discovery Museum geeft bezoekers kennis, kunde en inspiratie om zelf bij te dragen aan positieve verandering.

Bij Discovery Museum werkt een team van professionals aan de invulling van deze missie. Werken bij Discovery Museum betekent werken in een uitdagende omgeving waar collegialiteit en een informele werksfeer voorop staan. Een prettige werkplek met prima arbeidsvoorwaarden waar ruimte is voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling.

We zoeken regelmatige nieuwe collega’s, stagiaires en vrijwilligers, waarbij jouw talenten belangrijker zijn dan je afkomst, geslacht, gender, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Discovery Museum onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en sluit aan bij de Sociale agenda van de Provincie Limburg. We willen een open en inclusief museum zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig en gerespecteerd voelt.

Kom je ons versterken?

Stagiairs gezocht!

Wil jij stage lopen bij Discovery Museum? Stuur dan een e-mail met informatie over jezelf, je opleiding, de stageperiode en bij welke afdeling je stage zou willen lopen naar stage@discoverymuseum.nl

Vrijwilligers gezocht!

De medewerkers van Discovery Museum worden ondersteund door een team waardevolle vrijwilligers. Zij werken mee op verschillende gebieden: publieksbegeleiding, technische dienst en collectie, om er een paar te noemen.

Naast een vrijwilligersvergoeding biedt Discovery Museum de vrijwilligers de mogelijkheid het museum gratis te bezoeken. Verder is er de mogelijkheid deel te nemen aan de personeelsvereniging en ontvangen vrijwilligers uitnodigingen voor sociale bijeenkomsten, zoals de nieuwjaarsborrel, personeelsuitjes en een vrijwilligersuitstap. Ook zijn er mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling. De werkdagen en -tijden van vrijwilligers worden in overleg bepaald.

Interesse in een vrijwillige functie bij Discovery Museum? Laat het ons weten in een e-mail naar info@discoverymuseum.nl of bel (van di t/m vr) naar 045 567 08 09.