Tickets
Reguliere tickets

Reguliere tickets

:host {--enviso-primary-color:#000000; --enviso-secondary-color: #000000; border-radius: 0; font-weight: normal;} :host([primary]) {border-radius: 0;} .enviso-ticket-widget-offer-name, .enviso-name, .enviso-ticket-flow-bottom-buttons {font-family:'brownbold' !important; font-weight: normal !important;} .timeslots {visibility: hidden !important; display: none;} .calendar {max-width: 100%} .enviso-dates .enviso-day.enviso-selected {background-color: #ffff00 !important; } .enviso-dialog-content {overflow-x: hidden !important; overflow-y: scroll !important} .enviso-dialog-box > nav.enviso-dialog-top-navigation.no-image{background-color: #ff0000 !mportant; z-index: 99999999 !important;} .enviso-dialog-description {padding: 25px 0 0 0;} .flow {overflow-y: scroll;} #custom-donation-dialog.no-button .enviso-btn, .enviso-dialog-box > nav.enviso-dialog-top-navigation, .enviso-dialog-box > nav.enviso-dialog-top-navigation.no-image {display: none !important; visibility: hidden !important; width: 0 !important;}

Tickets

Moet ik tickets online reserveren?

Tickets kan je online reserveren maar dit is niet verplicht. Met name in drukke periodes zoals vakantieperiodes is het reserveren van je ticket een goed idee.

Kan ik ook ter plekke in het museum een ticket kopen?

Ja, je kan ook in het museum een ticket kopen. Dit kan aan de ticketautomaat direct na entree of aan de balie in de entreehal.

Moet ik een tijdslot kiezen?

Nee, bij Discovery Museum werken we niet met tijdsloten.

Ik wil graag een groepsreservering maken. Kan dat?

Ja, je kan voor het maken van een groepsreservering contact opnemen met boekingen@discoverymuseum.nl of 045-567 60 50. Je kan ons bereiken van dinsdag t/m vrijdag tijdens kantooruren.

Tot wanneer kan ik een e-ticket kopen?

Je kan een e-ticket kopen tot en met de dag van je bezoek.

Kan ik mijn e-tickets verplaatsen?

Ja, als je een account hebt, kan je via het account je tickets verplaatsen.
Als je geen account hebt, dan kan je contact opnemen met boekingen@discoverymuseum.nl of 045-567 60 50. Je kunt ons bereiken van dinsdag t/m vrijdag tijdens kantooruren.

Ik heb een Museumkaart. Moet ik dan alsnog een e-ticket bestellen?

Je kan ons met een Museumkaart gratis bezoeken. Je hoeft geen e-ticket te bestellen, maar als je zeker wilt zijn van een plaatsje dan adviseren we je om een gratis “Reserveringsticket Museumkaart” te bestellen. Met name in de vakantieperiodes is dit een goed idee.

Ik heb nog andere vragen over mijn e-tickets. Waar kan ik deze stellen?

Voor alle vragen over e-tickets kan je van contact opnemen met info@discoverymuseum.nl of 045-567 08 09. Je kan ons bereiken van van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur én op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Mogen mensen met een beperking gratis of tegen gereduceerd tarief het museum bezoeken?

Nee, de reguliere tarieven gelden. Begeleiders krijgen op vertoon van de OV-Begeleiderkaart gratis toegang.

Is de autipas geldig?

Nee, de autipas is niet geldig. Begeleiders krijgen op vertoon van de OV-Begeleiderkaart gratis toegang.

Korting en partnervoordelen

Ik heb een kortingscode. Hoe kan ik deze gebruiken?

Kies je tickets voor volwassenen of jeugd met de knop “Entreeticket – voucher kortingscode” in de ticketshop. Bij het afrekenen, vul je de kortingscode in onder “Heb je een kortingscode?”. Klik daarna op “Toepassen” en vervolgens is de korting verwerkt.

Ik heb een CJP pas. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van je CJP pas krijg je 50% korting op de toegangsprijs. Het is helaas niet mogelijk om online een ticket te reserveren. Meld je ter plekke bij de infobalie om gebruik te maken van deze korting. Wil je toch al reserveren? Kies dan “Reserveringsticket VriendenLoterij VIP-KAART”.

Ik heb een ICOM kaart. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Met een ICOM kaart mag je ons gratis bezoeken. Het is helaas niet mogelijk om online een ticket te reserveren. Meld je ter plekke bij de infobalie om gebruik te maken van deze korting. Wil je toch al reserveren? Kies dan “Reserveringsticket VriendenLoterij VIP-KAART”.

Ik werk bij Chemelot. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Je komt mogelijk in aanmerking voor korting. Kijk op de website van Stichting FSI voor de actuele informatie.

Ik werk bij Gemeente Kerkrade. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van je personeelspas van Gemeente Kerkrade krijg je 25% korting op de toegangsprijs. Koop je ticket met korting aan de infobalie of online via de ticketshop met de Gemeente Kerkrade-kortingscode. Daarnaast ontvang je op vertoon van je ledenpas 10% korting op aankopen in de Museumwinkel. Deze korting is niet geldig op boeken, reeds afgeprijsde artikelen, cadeaubonnen of de aankoop van een Museumkaart.

Ik ben lid van personeelsvereniging H2O. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van je pas van personeelsvereniging H2O krijg je 25% korting op de toegangsprijs. Koop je ticket met korting aan de infobalie of online via de ticketshop met de H2O-kortingscode. Daarnaast ontvang je op vertoon van je ledenpas 10% korting op aankopen in de Museumwinkel. Deze korting is niet geldig op boeken, reeds afgeprijsde artikelen, cadeaubonnen of de aankoop van een Museumkaart.

Ik werk bij EKK Eagle Simrax. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van de EKK Eagle Simrax SmartCom App krijg je 25% korting op de toegangsprijs. Het is helaas niet mogelijk om online een ticket te reserveren. Meld je ter plekke bij de infobalie om gebruik te maken van deze korting. Wil je toch al reserveren? Kies dan “Reserveringsticket VriendenLoterij VIP-KAART”.
Daarnaast ontvang je op vertoon van je ledenpas 10% korting op aankopen in de Museumwinkel. Deze korting is niet geldig op boeken, reeds afgeprijsde artikelen en cadeaubonnen.

Ik ben lid van Meander eXtra. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van je Meander ledenpas krijg je 25% korting op de toegangsprijs. Koop je ticket met korting aan de infobalie of online via de ticketshop met de Meander-kortingscode.
Daarnaast ontvang je op vertoon van je ledenpas 10% korting op aankopen in de Museumwinkel. Deze korting is niet geldig op boeken, reeds afgeprijsde artikelen en cadeaubonnen.

Ik heb een abonnement van GaiaZOO. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van je geldige abonnementspas van GaiaZOO krijg je 25% korting op de toegangsprijs. Het is helaas niet mogelijk om online een ticket te reserveren. Meld je ter plekke bij de infobalie om gebruik te maken van deze korting. Wil je toch al reserveren? Kies dan “Reserveringsticket VriendenLoterij VIP-KAART”.
Daarnaast ontvang je op vertoon van je abonnementspas 10% korting op aankopen in de Museumwinkel. Deze korting is niet geldig op boeken, reeds afgeprijsde artikelen en cadeaubonnen.

Ik heb een jaarpas van BloteVoetenPark Brunssum. Krijg ik dan korting op de toegangsprijs?

Op vertoon van je geldige jaarpas van BloteVoetenPark Brunssum krijg je 25% korting op de toegangsprijs. Het is helaas niet mogelijk om online een ticket te reserveren. Meld je ter plekke bij de infobalie om gebruik te maken van deze korting. Wil je toch al reserveren? Kies dan “Reserveringsticket VriendenLoterij VIP-KAART”.
Daarnaast ontvang je op vertoon van je jaarpas 10% korting op aankopen in de Museumwinkel. Deze korting is niet geldig op boeken, reeds afgeprijsde artikelen, cadeaubonnen en de aankoop van een Museumkaart.

Ik heb een Museumkaart. Kan ik deze bij jullie gebruiken?

Met een Museumkaart kan je ons gratis bezoeken. Je krijgt toegang door je Museumkaart te scannen bij de entreepoortjes.

Kan ik bij jullie een Museumkaart kopen?

Ja, deze is bij de kassa te verkrijgen. Met een Museumkaart heb je gratis toegang tot Discovery Museum en ruim 500 andere musea in Nederland.

Ik heb een VIP-KAART van de Vriendenloterij. Kan ik hiermee het museum bezoeken?

Als VIP-KAARThouder van de VriendenLoterij heb je gratis toegang tot Discovery Museum. Je mag ook één introducé gratis meenemen. Hoe werkt het? Je reserveert het gewenste aantal tickets als “Reserveringsticket VriendenLoterij VIP-KAART” en scant je VIP-KAART bij onze toegangspoort. Om gebruik te maken van het (gratis) entreeticket voor je introducé, meld je je bij de infobalie.