Tickets
Zomervakantie

Zomervakantie

Kom je ons in de zomervakantie bezoeken?

In de zomervakantie is er genoeg te doen en te ontdekken in Discovery Museum! Zo is er naast de Expeditie en het Aarde theater de tijdelijke expositie Stad in de Steigers. Hier ontdek je wat er komt kijken bij het bouwen van een stad. Als stagiair op de bouwplaats doe je mee met allerlei beroepen: van planoloog tot bouwvakker. De expositie is een samenwerking met IBA Parkstad, dat met innovatieve projecten de regio een boost geeft.

Vanaf nu is in de Schatkamer de gloednieuwe deelcollectie ” Limburgse Innovaties ‘ te zien. Deze deelcollectie toont innovaties van alle tijden met een Limburgs tintje. Help jij ons bij het uitbreiden van deze collectie? Een deel van deze nieuwe collectie verzamelen we met de hulp van het publiek, we willen je graag laten zien wat er allemaal bedacht en gemaakt wordt in onze provincie. Jij kunt ons helpen bij het collectioneren (verzamelen) door te stemmen op je favoriete product, project of concept uit de Innovatie galerij. Jouw stem bepaalt mede welke innovaties we een plek geven in onze nieuwe vaste deelcollectie ‘Limburgse Innovaties’.

In de Innovatie galerij: een oneindige kringloop, staan een aantal projecten, concepten of producten die allemaal een link hebben naar een circulair systeem. In een circulair systeem bestaat dus geen afval, omdat alle onderdelen een functie hebben, alles afbreekbaar is en geen stoffen verloren gaan.

Ook kun je tijdens de zomervakantie aan de slag in de Science Labs en de Science Show in ons vernieuwde Science theater mag je natuurlijk ook zeker niet missen.

Koop je tickets in onze online ticketshop! Heb je een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart, dan kun je ons museum gratis bezoeken! Reserveer wel alvast je bezoek in de ticketshop.

Dit is er te doen!