Tickets
Verwondergalerij: Robot expo

Verwondergalerij: Robot expo

  • Iedere dag
  • Robots: ze houden ons al decennialang in hun greep. In de loop van de jaren is de rol van robots in ons dagelijkse leven een steeds grotere rol gaan spelen. Vanaf de jaren ‘50 werd de klassieke metalen robot met eenvoudige bewegingen en verlichting heel populair. Deze speelgoedrobots waren geïnspireerd op de sciencefictionverhalen en films die in de jaren ‘50 opkwamen.

    Naast industriële robots kwamen er in de jaren ’80 en ’90 ook andere robots. Ook in huis waren naast speelgoedrobots steeds vaker robots te vinden die als hulp in de huishouding dienden of als hulpmiddel om kinderen spelenderwijs te laten leren.

    Vanaf de jaren 2000 zijn er steeds meer robots ontwikkeld als ondersteuning in de zorg of in het onderwijs. Ze hebben meer en meer menselijke trekjes gekregen en ze worden steeds slimmer. Door middel van AI is een gesprek voeren met een robot al geen bijzonderheid meer.

    Robots in combinatie met AI zullen zich in de toekomst blijven ontwikkelen en steeds vaker een plekje in ons dagelijkse leven vinden. Maar voordat we aan de toekomst gaan denken, gaan we met de ‘Verwondergalerij’ even terug in de tijd en zien we hoe robots zich de afgelopen 70 jaar hebben ontwikkeld van eenvoudige speelgoedrobots naar de slimme robots met menselijke trekjes vandaag de dag.

    Verwondergalerij: Robot expo