Tickets
Kerstvakantie

Kerstvakantie

 • zaterdag 21 december 2024 - zondag 5 januari 2025 |
 • Zien we je in de kerstvakantie?

  In de kerstvakantie is er genoeg te doen en te ontdekken in Discovery Museum!

  Revolutie Aarde

  Durf jij de toekomst in de ogen te kijken als ze voor je neus staat? Laat jij je verleiden en sluit jij aan bij: Revolutie Aarde ! 

  Revolutie Aarde is een unieke walkthrough experience over de aarde en onze rol in haar toekomst. De tour duurt ongeveer 45 minuten en voert je door bijzondere omgevingen die je de aarde in al haar pracht tonen, maar ook een blik in de toekomst gunnen. Of de toekomst rooskleurig is, is aan ons! Het is tijd voor de ultieme revolutie! Durf jij het aan?  

  Voor iedereen die graag op aarde woont. Nu exclusief in Discovery Museum, Kerkrade.  

  Klik hier voor meer informatie:  Revolutie Aarde

  In de Schatkamer: de Escape Game

  Kom de spannende Escape Game ontdekken! Het spel speelt zich af in de Schatkamer van ons museum, waar de historische collectie van het museum te bewonderen is. In de Escape Game krijg je te maken met een inbraak. Hierbij is een prototype van de geheugentapper gestolen! Met de geheugentapper kun je het geheugen van een object afluisteren. De tappers die zich nog in het museum bevinden, zijn daarnaast gehackt. De apparaten kunnen alleen gereset worden door codes te ontdekken. Via denk- en doe-opdrachten doen bezoekers onderzoek en komen zij spelenderwijs in contact met de erfgoedverhalen van de collectie in het museum. Wie kraakt de codes binnen de tijd en weet de inbraak op te lossen en de geheugentappers te resetten?

  Wil je deze Escape Game in de kerstvakantie doen, meld je dan bij onze receptiemedewerker.

  Klik hier voor meer informatie: Escape Game

  Nog meer te doen en te ontdekken!

  Daarnaast is er nog meer te doen en te ontdekken in Discovery Museum! Bezoek de Robot expo in de Verwondergalerij, waar je de evolutie van robots in de afgelopen decennia kan ontdekken.

  Nog niet uitgeleerd of -ontdekt? Je kunt ook nog aan de slag in de Science Labs of op onderzoek uit over gezondheid en maatschappij in de Expeditie.

   

  Ons museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de feestdagen zijn onze openingstijden aangepast:

  • Maandag 23 december 2024: geopend van 11.00-17.00 uur
  • Kerstavond, 24 december 2024: geopend van 11.00-16.00 uur
  • 1e Kerstdag, 25 december 2024: gesloten
  • 2e Kerstdag, 26 december 2024: geopend van 11.00-17.00 uur
  • Maandag 30 december 2024: geopend van 11.00-17.00 uur
  • Oudejaarsavond, 31 december 2024: geopend van 11.00-16.00 uur
  • Nieuwjaarsdag, 1 januari 2025: gesloten

  In de vakantie kan het erg druk zijn in het museum. Wil je zeker zijn van je tickets, dan adviseren we je om deze online te kopen.

  Koop je tickets meteen online

  Tickets