Tickets

Als mensheid staan we voor grote uitdagingen. Om die aan te grijpen hebben de Verenigde Naties de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen vastgesteld. Vanuit Discovery Museum werken we aan deze doelen, samen met onze stakeholders. Stakeholders krijgen nu de kans nog meer impact te creëren: door shareholders te worden. We zetten de beleggingen om in aantoonbaar maatschappelijk rendement. Zo draagt u samen met ons bij aan een betere wereld.

Dag in dag uit inspireert Discovery Museum jong en oud met zijn collecties, exposities en theaters. We nodigen mensen uit zich onder te dompelen in kennis en nieuwe inzichten. En vragen te stellen over hoe we onze toekomst creëren en welke rol het verleden en de mogelijkheden van wetenschap en techniek hierin spelen. Op die manier dragen we elke dag bij aan een samenleving die de vaardigheden ontwikkelt voor de wereld van morgen.

Bekijk hier de brochure en lees meer over het maatschappelijk aandeelhouderschap. Ieder jaar op de laatste donderdag in september houden we de aandeelhoudersvergadering tijdens Power Up @Discovery Museum, een inspirerend business event. Meer weten? Neem contact op met Fion Sanders, coördinator Fondsenwerving.

Maatschappelijke AEX

Als museum sluiten we ons aan bij de MAEX. Dat is het onafhankelijke landelijke platform dat de waarde van de sector van sociale initiatieven en -ondernemers transparant maakt en het investeren in deze initiatieven stimuleert. De Social Handprint laat het positieve effect op de samenleving zien, uitgedrukt in de bijdrage aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en vertaald naar financiële waarde. Met de MAEX meten wij onze maatschappelijke impact en maken wij dit inzichtelijk voor onze shareholders.

Agenda

2023

Onze Aarde, Onze Keuzes (werktitel): najaar

Een nieuwe productie in het Aarde Theater en een nieuwe permanente en interactieve tentoonstelling waarin de aarde letterlijk tastbaar wordt. Zet aan tot nadenken en discussie over ons eigen gedrag.

Escape Game Schatkamer: vanaf januari

Met een spannende game wordt de Schatkamer het decor van een Escape Room. Bezoekers beleven onze erfgoedcollectie op een geheel nieuwe wijze.

Power Up @ Discovery Museum: oktober

De tweede editie van dit jaarlijkse event voor het bedrijfsleven, vol inspiratie, fascinatie en ontmoetingen. We bespreken de sociale impact van het afgelopen jaar en de prognose voor de komende jaren.

Afsluiting Sociale Agenda: eind december

We sluiten een tweejarig project af rondom laaggeletterdheid, eenzaamheid en kwetsbaarheid. Terugblik met alle betrokken partners op de activiteiten en maatschappelijke impact die het Sociale Agenda project heeft gehad.