Tickets
Earth Day vieren in Discovery Museum

Earth Day vieren in Discovery Museum

In aanloop naar Earth Day op 22 april organiseert Discovery Museum in het weekend van 20 en 21 april 2024 een aantal extra “aarde-vriendelijke” activiteiten. Beide dagen ontdekken bezoekers meer over de planeet waarop wij leven tijdens de Earth Quiz en ervaren ze de energie van zonnepanelen in de Solar Bug Race. Ook krijgt iedere bezoeker die dat wil een zakje bloemzaad mee, waarmee ze op 22 april – naast internationale Earth Day óók Nationale Zaaidag – een stukje aarde kunnen omtoveren in een bloemenparadijs waar bijen en andere bestuivende insecten blij van worden. Aansluitend op de boodschap van de experience Revolutie Aarde (die in het weekend van 20 en 21 april ook op beide dagen te beleven is) dragen museum en bezoekers zo samen bij aan een stukje zorg voor de aarde.

Earth Day is een wereldwijd evenement dat sinds 1970 wordt georganiseerd en jaarlijks aandacht vraagt voor het voortdurende belang van natuurbehoud en duurzaamheid. In Discovery Museum is in december ’23 Revolutie Aarde geopend, een ‘walkthrough experience’ met hetzelfde doel voor ogen. Reden genoeg voor Discovery Museum extra aandacht te geven aan Earth Day met een aantal duurzame activiteiten.

In het weekend voorafgaand aan Earth Day (zaterdag 20 en zondag 21 april) wordt een aantal keer per dag de Earth Quiz gespeeld. Bezoekers worden getest op hun kennis van de aarde, er worden interessante experimenten uitgevoerd en al quizzend ontdek je meer over onze thuisplaneet. In het Lab nemen bezoekers deel aan de Solar Bug Race, een ludieke race waarbij je het in tweetallen tegen elkaar opneemt. Eén persoon neemt de rol van zon op zich en wekt al fietsend licht op, waarmee de tweede persoon een robotinsect voorzien van een zonnepaneeltje in beweging zet. Welk duo krijgt zijn insect als eerste over de finish?

Naast Earth Day is 22 april ook de Nationale Zaaidag van de actie “Voer de bij bij”. Deze actie is in het leven geroepen door The Pollinators, een landelijke organisatie die zich inzet voor het behoud van bijen en andere bestuivende insecten. Via Voedselbanken voor bijen verspreiden zij in heel Nederland zakjes inheems, gifvrij bloemzaad, die op 22 april gezaaid mogen worden. Zo creëer je een stukje bloemenwei waar bijen het voedsel kunnen vinden, dat ze nodig hebben om hun voor de aarde essentiële bestuivingswerk te doen. Iedereen die wil mag een zakje zaad komen halen in Discovery Museum (tijdens openingsuren en zolang de voorraad strekt) en in het weekend van 20 en 21 april krijgen bezoekers ook een zakje mee.

Koop snel je tickets voor 20 of 21 april en bemachtig je eigen zakje zaad!