Tickets
Discovery Jeugd Colleges

Discovery Jeugd Colleges

 • Collegereeks najaar 2023
 • Nieuwe collegereeks najaar 2023 bekend!

  Ben je nieuwsgierig en barst je van de vragen? Dat zijn wetenschappers ook! Doordat zij op zoek gaan naar antwoorden weten we steeds meer over onszelf en de wereld om ons heen. Ben je benieuwd wat topsporters eten? Wil je weten hoe ons brein omgaat met informatie? En wil je mee op duizelingwekkende reis door het heelal? Geef je dan op voor de collegereeks van Discovery Museum! 

  • Discovery Jeugd Colleges zijn speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ouders of andere begeleiders kunnen buiten de zaal wachten, bijvoorbeeld in Discovery Café.
  • De colleges zijn op zondagmiddag van 14:00 – 15:00 uur in Discovery Museum.
  • Je betaalt € 15,00 voor het volgen van de drie colleges. Als je ook het museum wilt bezoeken, dan heb je een entreeticket voor het museum nodig.
  • Na afloop van de collegereeks ontvang je een Discovery Diploma en een vrijkaartje voor het museum.

  Collegereeks najaar 2023

  Discovery Jeugd Colleges

  Zondag 1 oktober 2023 om 14.00 uur

  Hoe weet jij wat waar is?

  Beoordelen of iets waar is, dat is toch niet zo moeilijk? Je moet gewoon goed kijken! Als je iemand ontmoet die de wereld anders ziet, merk je pas hoe lastig het kan zijn om uit te vinden hoe iets echt zit. In dit college leer je hoe mensen hun mening vormen. En waarom ze de wereld zien, zoals ze die zien.

  Expert: Maarten van Doorn

  Discovery Jeugd Colleges

  Zondag 29 oktober 2023 om 14.00 uur

  Wat eten topsporters voor topprestaties?

  Hoe kan het toch dat jouw favoriete sporter zo ongelooflijk goed is? Natuurlijk, hard trainen is een belangrijk onderdeel van het succes. Maar wist je dat topsporters ook heel nauwkeurig moeten letten op hun voeding? Wat eten en drinken zij eigenlijk om op topniveau te kunnen presteren? In dit college ga je er alles over leren!  

  Expert: Cas Fuchs

  Discovery Jeugd Colleges

  Zondag 26 november 2023 om 14.00 uur

  Ga je mee op reis door het heelal?

  De aarde is enorm uitgestrekt. Maar vanuit de ruimte gezien is de aarde maar een bescheiden bolletje. Kijk je nog verder het heelal in, dan is de aarde maar een zandkorreltje in een oneindig uitgestrekte woestijn. In een kort college hoor je wat er allemaal in het heelal te vinden is. Daarna nemen we je mee op duizelingwekkende reis door het heelal in het mobiele planetarium dat speciaal naar Discovery Museum komt. Dit wil je niet missen! 

  Expert: Joanna Holt

  :host {--enviso-primary-color:#000000; --enviso-secondary-color: #000000; border-radius: 0; font-weight: normal;} :host([primary]) {border-radius: 0;} .enviso-ticket-widget-offer-name, .enviso-name, .enviso-ticket-flow-bottom-buttons {font-family:'brownbold' !important; font-weight: normal !important;} .timeslots {visibility: hidden !important; display: none;} .calendar {max-width: 100%} .enviso-dates .enviso-day.enviso-selected {background-color: #ffff00 !important;}