Tickets
Politics of food

Politics of food

 • Chloé Rutzerveld
 • Over de maker 

  Chloé Rutzerveld is food designer. Ze is gefascineerd door de natuur, het menselijk lichaam en de bijzondere relatie die wij mensen hebben met voedsel. Rutzerveld studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Eindhoven en heeft nu haar eigen food design studio. Door aspecten van design, wetenschap en technologie te combineren, bedenkt ze nieuwe manieren om ons voedsel efficiënter, gezonder en duurzamer te maken.

  Meer design projecten van Chloé Rutzerveld 

  • Edible Growth. In dit project daagde Rutzerveld zichzelf uit. Ze stond kritisch tegenover 3D printen van voedsel en wilde onderzoeken of deze technologie te combineren is met een gezonde voeding. 
  • StroopRutzerveld boog zich over de vraag wat je met restproducten uit de voedselindustrie kunt maken. Haar onderzoek leverde Stroop op, een stroopwafel van rode bieten en wortels.  

   

  Politics of food

  Cloé Rutzerveld

  TedTalk Cloè Rutserveld

  Lees- en kijktips 

  Een food design project uit de nabije toekomst: kweekvlees. In het artikel Kweekvlees is hard op weg naar uw bord legt journalist Mac van Dinther voor de reeks De voedselzaak van de Volkskrant uit wat kweekvlees is. 

  Twee opmerkelijke voedselprojecten die de Future Food Design Award gewonnen hebben zijn te vinden op de website van The Dutch Institute of Food & Design, een platform voor voedsel designers.  

  Naar het overzicht