Tickets
Nomadic essential for simpler transistions

Nomadic essential for simpler transistions

 • Désirée Malessa
 • Over de maker 

  Désirée Malessa werkt vanuit haar eigen ontwerpstudio aan productdesign, conceptueel design en materiaalonderzoek.​ Malessa legt haar focus op duurzaamheid: zij wil geen producten voor eenmalig gebruik maken, maar robuuste en eenvoudig te repareren ontwerpen gemaakt van gerecyclede en duurzame materialen. Zij experimenteert ook met afvalmateriaal als grondstof voor nieuwe ontwerpen. 

  Ontwerpen voor de moderne nomade 

  Voor mensen die veel verhuizen én hun eigen meubels willen meenemen hebben behalve Désirée Malessa ook andere ontwerpers mooie projecten ontwikkeld:  

  • De Italiaanse Elena Bompani maakte de Itaca Furniture Collection, een set van stoeltje, bureau, kledingrek en bed van beukenhout dat makkelijk te transporteren is.
  • De Britse ontwerper Sam Wrigley heeft een collectie gelanceerd die door een simpel systeem van platen en verbindingen makkelijk is op te bouwen en af te breken.

  Daarnaast is er in de afgelopen jaren een trend ontstaan rondom mobiele woningen, zoals tiny houses of verbouwde bussen en campers. Hierbij neemt de eigenaar of huurder niet alleen de inboedel mee, maar ook het huis. Een klein en verplaatsbaar huis kan ook een oplossing zijn als de moderne nomade door het woningtekort moeite heeft om een verblijfsplek te vinden. Het Nederlandse bouwbedrijf Heijmans speelt daarop in met een voorgefabriceerd en verplaatsbaar huis van 39 vierkante meter. 

  Naar het overzicht