Tickets

Power Up is het zakelijke event rondom wetenschap, techniek en duurzaamheid voor ondernemend Limburg en daarbuiten en wordt ieder jaar in oktober georganiseerd. De avond is gevuld met inhoud en fun, waarbij aanwezigen zelf aan de slag kunnen met verschillende activiteiten. Ook vragen we aandacht voor de maatschappelijke doelen en impact die Discovery Museum beoogt te realiseren. Vanaf 2022 geeft Discovery Museum ‘maatschappelijke aandelen’ uit. Onze maatschappelijke impact, in kaart gebracht aan de hand van de MAEX, is het rendement dat wordt uitgekeerd. Voorafgaand aan Power Up vindt altijd de aandeelhoudersvergadering plaats.

Meer weten? Neem contact op met Fion Sanders, coördinator Fondsenwerving,
f.sanders@discoverymuseum.nl, 045-567 60 15 of klik hier

Terugblik op de tweede editie van Power Up-event @Discovery Museum

Aftermovie Power Up 2023

Op 12 oktober 2023 organiseerden we voor de tweede keer Power Up @Discovery Museum. Het zakelijke netwerkevenement voor relaties en (potentiële) stakeholders, waaronder overheid, maatschappelijke partners en ondernemers, had dit jaar een feestelijk tintje vanwege het 25-jarig bestaan. De avond was gevuld met activiteiten zoals lezingen, workshops en demo’s.

Voorafgaand aan het programma vond de eerste Maatschappelijk Aandeelhoudersvergadering plaats. Discovery Museum geeft sinds 2022 “maatschappelijke aandelen” uit om samen met het bedrijfsleven meer maatschappelijke impact te creëren. Die impact maken we inzichtelijk aan de hand van de Maatschappelijke AEX, ofwel de MAEX. Power Up is in het leven geroepen om potentiële aandeelhouders te laten zien wat Discovery Museum in huis heeft en om huidige aandeelhouders te bedanken.

Panelgesprek
De aftrap vond plaats in het 3D theater waar directeur Hans Gubbels iedereen welkom heette en een presentatie gaf over onder andere de nieuwe projecten als REVOLUTIE AARDE en het Einstein Telescope Education Center. Hierna volgde een rondetafelgesprek over de leefbaarheid van de aarde met gedeputeerde Jasper Kuntzelaers, burgemeester Petra Dassen van Gemeente Kerkrade en Programmaleider Duurzaam Zuyd Laurien Kok. Gespreksleider Jolien Linssen bevroeg de panelleden over hun persoonlijke ervaringen en meningen over dit onderwerp. Iris Willems kreeg de zaal stil met een ontroerend spoken word over onze aarde.

Vrij programma
Na dit plenaire gedeelte was er twee uur in het programma ingeruimd voor vrije invulling en een hapje en drankje, waaronder watercocktails van WML, in het Discovery Café. Een deel van de aanwezigen beleefden deze avond een testvoorstelling van REVOLUTIE AARDE; een nieuwe experience die in december voor reguliere gasten te bezoeken is. Anderen kozen voor een workshop DNA extraheren, een solar bug race, een lezing van Gideon Koekoek over zwarte gaten, deep fake en VR in de tijdelijke expo Zeker Weten?! of een demo van de escape game in de Schatkamer.

Lieven Scheire
De keynote werd verzorgd door Lieven Scheire die een deel van zijn theatervoorstelling ‘Artificiële Intelligentie’ opvoerde. Hij nam ons op humoristische wijze mee in de wereld van AI. Om alle informatie te verwerken en nog even te ontspannen, werd afgesloten met een borrel muzikaal omlijst door DJ Kevin.

Heb je interesse of wil je meer weten over het maatschappelijk aandeelhouderschap of Power Up? Mail dan naar Fion Sanders

De volgende editie van Power Up @Discovery Museum vindt plaats in oktober 2024.

Wil je alle foto’s bekijken?

Bekijk ze allemaal