Tickets
Herfstvakantie

Herfstvakantie

 • zaterdag 14 oktober 2023 - zondag 22 oktober 2023 | Vakanties
 • Zien we je deze herfstvakantie?

  In het zuiden en het midden van het land valt de herfstvakantie dit jaar in de week van 14 tot 22 oktober. Voor het noorden is het een weekje later.

  Nieuw in de Schatkamer: de Escape Game

  In de herfstvakantie lanceren we een spannende nieuwe Escape Game! Het spel speelt zich af in de Schatkamer van ons museum, waar de historische collectie van het museum te bewonderen is. In de Escape Game krijg je te maken met een inbraak. Hierbij is een prototype van de geheugentapper gestolen! Met de geheugentapper kun je het geheugen van een object afluisteren. De tappers die zich nog in het museum bevinden, zijn daarnaast gehackt. De apparaten kunnen alleen gereset worden door codes te ontdekken. Via denk- en doe-opdrachten doen bezoekers onderzoek en komen zij spelenderwijs in contact met de erfgoedverhalen van de collectie in het museum. Wie kraakt de codes binnen de tijd en weet de inbraak op te lossen en de geheugentappers te resetten?

  Wil je deze Escape Game in de herfstvakantie doen, meld je dan bij onze receptiemedewerker. De Escape Game is toegankelijk voor nieuwsgierige bezoekers vanaf 10 jaar.
  Prijs: €10,00 per gezelschap (2 volwassenen en max 3 kinderen)

  Nog meer te doen en te ontdekken!

  Daarnaast is er nog meer te doen en te ontdekken in Discovery Museum! In de tijdelijke expositie Zeker Weten?! ontdek je alles rondom wetenschap, nieuwsgierigheid en twijfel in een expositie die bijna honderd vragen beantwoordt.  En bij een wisselexpositie hoort ook een Science Show: “Weet je het Zeker?!”, die je ook voor geen goud mag missen!

  Ook kun je de expositie Geschiedenis van de Toekomst bezoeken, waar alledaagse gebruiksvoorwerpen van vroeger tegenover toekomstige voorwerpen of concepten geplaatst worden.

  Wil je creatief aan de slag? Dan kan je slijm maken met spinnetjes! Met een van onze science boxen kan je zeepjes gieten in de vorm van herfstbladeren in de Science Labs. De science boxen zijn tegen extra betaling te verkrijgen bij het lab.

  Nog niet uitgeleerd of -ontdekt? Je kunt ook nog op onderzoek uit over gezondheid en maatschappij in de Expeditie, of ervaren hoe het is om een astronaut te zijn in het Aarde theater.

  Tijdens de vakantie is het museum ook op maandag geopend. In de vakantie kan het erg druk zijn in het museum. Wil je zeker zijn van je tickets, dan adviseren we je om deze online te kopen.