Tickets

In Discovery Museum ervaren bezoekers al 25 jaar de invloed van wetenschap en techniek op ons dagelijks leven.

In juni bestaat Discovery Museum 25 jaar! Dat vieren we met jou. Bezoek in het museum de bijzondere jubileumexpositie met 25 jaar innovaties uit het verleden en een blik in de toekomst met prototypes van dingen die over 25 jaar misschien héél belangrijk zijn in ons leven. Ook gaat Discovery Museum on tour door de provincie Limburg én we reizen naar Aken. Tijdens deze feestelijke én boeiende roadshow ervaar je wat wetenschap, techniek en ontwerp betekenen voor de wereld om ons heen. #ontdekjewereld

Van 8 gulden naar 8 euro

Bijna 2 miljoen bezoekers hebben in al die jaren het museum bezocht. En daar zijn we trots op! Om dat samen met jou te vieren bezoek je Discovery Museum tijdens de jubileumweek, van 24 juni t/m 2 juli 2023, voor maar 8 euro p.p.. Waarom 8 euro? Omdat een toegangskaartje 8 gulden kostte toen het museum in 1998 de deuren opende. Bezoek Discovery Museum met korting en beleef een onvergetelijke dag in de schatkamer, bij de Science Show, in het Aarde theater, de Expeditie en de expositie Zeker Weten?!

Vier mee met Discovery Museum: al 25 jaar hét wetenschaps- en techniekmuseum van het Zuiden.
Ontdek wat er allemaal te doen is deze zomer. 

Bestel jouw tickets met korting voor de jubileumweek

Noteer alvast in je agenda

Wat is er te doen?

Ontdek je wereld

Roadshow

Discovery Museum on tour! We reizen door de provincie Limburg én bezoeken Aken met onze grote Discovery bus. Doe mee aan leuke workshops en maak je eigen knikkerspiraal. Tijdens de Science Show ontdek je de leukste proefjes. Kom tijdens de silent lezing van alles te weten over de Einstein telescope en zwaartekracht.

Wist jij dat wetenschap en techniek zó leuk kunnen zijn?

Ontdek je wereld

In het museum

Kom naar Discovery Museum en vier met ons het 25 jarig jubileum. Bezoek de gloednieuwe expo ‘Geschiedenis van de toekomst’ en ontdek innovatieve objecten uit het verleden én prototypes van producten die over 25 jaar misschien héél belangrijk zijn in ons leven. Samen ga je aan de slag met talloze interactieve doe-opstellingen in de Expeditie, waar je bijvoorbeeld shopt in de supermarkt van de toekomst en een kijkje neemt ín je lichaam. Of dwaal door de Schatkamer, waar je de grootste collectie Steenkolenmijnbouw van Nederland(!) bewondert.

Deze zomer bezoek je ook de expositie “Zeker Weten?!”, waarin bijna 100 nieuwsgierige vragen te vinden zijn. Tijdens de Science Show, help je mee om antwoorden te vinden op allerlei wetenschapsvragen. Het Aarde Theater, de Labs, de Tijdreis: nog meer activiteiten in Discovery Museum, waardoor je na een hele dag in het museum nog steeds niet klaar met ontdekken bent.

Ontdek je wereld

#ontdekjewereld

Oranje, groen en grijs. Elektriciteitsbuizen, gasleidingen en internetkabels. Welke buizen vind je allemaal onder de stoeptegels? Dankzij speciale 3D straattekeningen krijg jij een inkijkje onder de grond en ontdek je de wereld om je heen. De straattekeningen worden gemaakt tussen 5 juni en 2 juli in verschillende Limburgse steden. Zie jij de 3D tekening? Ga dan ín de tekening staan en deel jouw foto met ons of op de socials met #ontdekjewereld