Tickets
Feest in Discovery Museum

Feest in Discovery Museum

 • zaterdag 24 juni 2023 - zondag 2 juli 2023 | Jubileum
 • Dinsdag t/m zondag
 • Van 11.00-17.00 uur
 • Wie in de afgelopen 25 jaar nog nooit een bezoek gebracht heeft aan Discovery Museum is deze zomer van harte uitgenodigd! Maar ook voor wie de drempel al eens (of meer dan eens) is gepasseerd, is een bezoek deze zomer zeker de moeite waard. Samen ga je aan de slag met talloze interactieve doe-opstellingen in de Expeditie, waar je bijvoorbeeld shopt in de supermarkt van de toekomst, een kijkje neemt ín je lichaam en het opneemt tegen een robot. Of dwaal door de Schatkamer, waar de historische collectie van Discovery Museum – waaronder de grootste collectie Steenkolenmijnbouw van Nederland(!) – te bewonderen is. Vanaf deze zomer herbergt de Schatkamer bovendien een spannend mysterie, waar bezoekers de oplossing voor kunnen vinden als ze alle aanwijzingen weten te ontcijferen.

  Geschiedenis van de Toekomst

  Een bijzondere selectie van objecten uit de collectie is deze zomer ook te vinden in de Innovatiegalerij. In de tentoonstelling “Geschiedenis van de Toekomst” staan objecten die in het verleden innovatief waren en voor verandering van de levens toen gezorgd hebben tegenover prototypes van producten die over 25 jaar misschien voor een kentering in ons leven gaan zorgen.

  Zeker Weten?!

  Deze zomer bezoek je ook de expositie “Zeker Weten?!”, waarin bijna 100 nieuwsgierige vragen te vinden zijn. De tentoonstelling laat zien hoe wetenschappers op zoek gaan naar antwoorden op deze vragen. Waar mogelijk worden de vragen natuurlijk ook beantwoord of ontdek je het antwoord zelf door te experimenteren. Bij de expositie hoort ook een Science Show, waarin nog meer vragen gesteld worden en hulp van het publiek meer dan welkom is in de zoektocht naar de antwoorden.

  En nog veel meer te beleven…!

  Het Aarde Theater, de Labs, de Tijdreis: nog meer activiteiten in Discovery Museum, die maken dat bezoekers vaak na een hele dag in het museum nog steeds niet uitgekeken en -ontdekt zijn. Reden genoeg om deze zomer ons jubileum met het museum mee te gaan vieren!

  Van 8 gulden naar 8 euro

  Bijna 2 miljoen bezoeker hebben in al die jaren het museum bezocht. En daar zijn we trots op! Om dat samen met jou te vieren bezoek je Discovery Museum tijdens de jubileumweek, van 24 juni t/m 2 juli 2023, voor maar 8 euro p.p.. Waarom 8 euro? Omdat een toegangskaartje 8 gulden kostte toen het museum in 1998 de deuren opende. Bezoek Discovery Museum met korting en beleef een onvergetelijke dag.

  Bestel jouw ticket met korting voor de jubileumweek