Tickets
Design to fade

Design to fade

 • Laura Luchtman & Ilfa Siebenhaar
 • Over de makers 

  Laura Luchtman studeerde communicatie aan de Hogeschool Inholland Rotterdam en modestyling aan de Akademie Vogue in Amsterdam. Door een cursus bij de Waag Society Amsterdam groeide haar interesse in biodesign. Luchtman was eerst actief binnen de modejournalistiek en het modeontwerp voordat ze in Rotterdam haar eigen ontwerpstudio Kukka begon.

  Ilfa Siebenhaar studeerde modeontwerp aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en deed daar een minor in sociale duurzaamheid. Tijdens haar studie ontwikkelde ze een interesse in biodesign en het maken en kweken van haar eigen materialen. Ze werkt vanuit haar eigen ontwerpstudio in Rotterdam aan opdrachten en projecten op het grensvlak van mode, product en biodesign. 

  De maaksters over hun werk 

  In deze korte, door PUMA geproduceerde video zien we Laura Luchtman en Ilfa Siebenhaar aan het werk. Zij leggen uit hoe de bacterie kleur produceert.

  In de podcast Growcast van november 2020 spreken de twee ontwerpsters over het Design to Fade project. Zij gaan ook in op vragen over hoe het is om met een groot bedrijf als PUMA samen te werken en welk effect een dergelijk project kan hebben op de mode-industrie.  

  Lees- en kijktips 

  In het archief van de website Fashion United zijn nog meer biodesign innovaties uit de mode te ontdekken. 

  Naar het overzicht