Power Up @Discovery Museum

Power Up @Discovery Museum

Power Up @Discovery Museum: hét kennis- en netwerkevent voor iedereen die wil meebouwen aan de wereld van morgen.

Op 29 september presenteert Discovery Museum de eerste editie van Power Up, een kennis- en netwerkevenement voor professionals.

De wereld een beetje beter maken, dat doen we samen met publiek, bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke partners. We nodigen mensen uit zich onder te dompelen in kennis en nieuwe inzichten. En vragen te stellen over hoe we onze toekomst creëeren en welke rol het verleden en de mogelijkheden van wetenschap en techniek herin spelen. Op die manier dragen we elke dag bij aan een samenleving die de vaardigheden ontwikkelt voor de wereld van morgen.

Een netwerk van partners maakt mogelijk dat je steeds weer iets nieuws ontdekt in Discovery Museum. Aanmelden kan nog tot en met 19 september en introducés zijn welkom!

Wat kunt u verwachten tijdens Power Up @ Discovery Museum?

Het programma is als volgt:

  • 16.30 uur: ontvangst in Discovery Museum
  • 17:00 uur: Our Planet, Our Home: een unieke beleving in het Aarde theater
  • 17.15 uur: kopje soep en tapas
  • 17.45 uur: de Einstein Telescoop pop-up expo, een exclusieve preview van Zeker Weten?! en de Expeditie geven u een kijk in de wereld van Discovery Museum
  • 18.45 uur: kiest u voor een interactieve sessie over hoe we samen met bezoekers op een gezamenlijke missie kunnen gaan om de wereld beter te maken? Of kiest u voor een sessie waarin u hoort wat Discovery Museum samen met maatschappelijke partners realiseert binnen de Sociale Agenda van Provincie Limburg?
  • 19.30 uur: ‘Kunstmatige intelligentie: tot hier… en weer verder’, een lezing van prof. dr. Emile Aarts. Futurist Richard van Hoojidonk vertelt o.a. over hoe de organisatie van de toekomst er uit ziet.
  • 21.00 uur: borrel

Donderdag 29 september 2022, 16.30-21.00 uur

 

Keynote sprekers

Power Up @Discovery Museum

Emile Aarts

Kunstmatige intelligentie: tot hier…. en weer verder. Dit zijn de woorden waarmee Prof. dr. Emile Aarts zijn afscheidsrede na een periode als rector magnificus aan Tilburg University begon. Tijdens Power Up schetst de huidige voorzitter van de werkgroep Mensgerichte AI van @NLAIC een beeld van de geschiedenis en ontwikkeling van AI sinds 1955. Hij stelt dat het de mensheid gaat beïnvloeden in alle lagen van de samenleving en pleit daarom voor een grootschalige systeemaanpak.

Power Up @Discovery Museum

Richard van Hooijdonk

Hoe ziet de organisatie van de toekomst er uit? Welke vaardigheden zijn nodig? Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je tijdens Power Up mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Meld u nu aan!

Deelname aan dit kennis- en netwerkevenement is gratis. Een vrije donatie wordt gewaardeerd en draagt bij aan het realiseren van vernieuwende, inspirerende en interactieve programmering in Discovery Museum.

Zakelijke introducés zijn eveneens van harte welkom!

Aanmelden voor dit evenement is noodzakelijk en kan tot en met 19 september 2022.

Bestel hier uw tickets!