Tickets
Wanderful.stream

Wanderful.stream

 • Expositie over circulariteit
 • elke dag
 • Wanderful.stream

  Stap in de inspirerende wereld van circulariteit, waarin reststromen uit de Euregio nieuwe, innovatieve toepassingen krijgen. De vindingrijke resultaten van het Wanderful.stream-project bewonder je in de gelijknamige expositie, gebouwd van hergebruikt materiaal. 

  Eigenlijk is er op onze planeet geen ruimte voor afval. Ondernemers, ontwerpers, technologen, business developers en studenten uit de Euregio (België en Nederland) steken binnen het Interreg-V-project Wanderful.stream hun knappe koppen bijeen om lokale reststromen uit de Euregio een nieuwe, slimme en circulaire toepassing te geven. De vernuftige resultaten hiervan zijn te bewonderen in Discovery Museum.

  Wanderful.stream
  Het Euregionale project Wanderful.stream draait om circulariteit: het eindeloze hergebruik van materialen. Dat gaat nog een stapje verder dan het al bekende recycling en upcycling waarbij je producten eenmalig een nieuwe bestemming geeft. Wanderful.stream is een grensoverschrijdend project waarbinnen zeven partners uit Nederlands Limburg, Belgisch Limburg en Wallonië bedrijven, ontwerpers, business developers en studenten bijeen brachten tijdens innovatietrajecten. Het doel: lokale reststromen op verschillende manieren opnieuw waarde geven.

  De circulaire ideeën en toepassingen die samen bedacht werden voor lokale reststromen zijn erg verrassend: van een geurloze sportsok met lokale koffie, een ‘afvalmakelaar’ en een modulaire veiligheidsschoen tot afbreekbare rietjes van kalk uit onthard water. Deze en meer vindingrijke voorbeelden worden op bijpassende wijze gepresenteerd in de expositie Wanderful.stream.

  Wanderful.stream