Museum Jeugd Universiteit

Museum Jeugd Universiteit

 • 3, 10 en 17 oktober 2021
 • Schrijf je nu in voor de collegereeks!

  De vaste tentoonstelling van Discovery Museum, de Expeditie, is vernieuwd! In de Expeditie doe je de ene ontdekking na de andere. Bizarre weetjes en indrukwekkende ervaringen veranderen jouw kijk op jezelf en de wereld waarin je leeft. Speciaal bij deze tentoonstelling organiseert Discovery Museum een collegereeks over één van de thema’s van de Expeditie: het menselijk lichaam. Samen met wetenschappers gaan we op expeditie door het lichaam en leren we over angst, DNA en de relatie tussen voeding en je hersenen.

  Voor alle details en om je aan te melden kijk je op de website van Museum Jeugd Universiteit. 

  Museum Jeugd Universiteit

  Hoe werkt DNA?

  De cellen in ons lichaam bevatten DNA, een code die bepaalt hoe ons lichaam is opgebouwd. Maar wat is DNA precies? En als we tegenwoordig DNA kunnen aanpassen, kunnen we dan straks bepalen hoe onze kinderen er uit moeten zien? En moeten we dat wel willen? Dr. Ir. Marc van Mil, universitair hoofddocent biomedische genetica, neemt je mee in de wondere wereld van onze genen!

  3 oktober 2021 – 14:00

  Museum Jeugd Universiteit

  Waar zit angst in je lichaam?

  Iedereen is wel eens bang. Voor een grote spin, een belangrijke test of voor monsters onder je bed. Maar wat is bang zijn eigenlijk? Waar zit dat dan in je lichaam? En waarom ben je bang? En bang zijn, is dat goed of juist niet? Psycholoog Ellin Simon neemt je mee in de bijzondere wereld van angst, bij kinderen én bij volwassenen. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn voor een saai college.

  10 oktober 2021 – 14:00

  Museum Jeugd Universiteit

  Hoe word je slim van eten?

  Is het belangrijk om te ontbijten? En waarom moet je eigenlijk wél kauwgom kauwen in de klas? Eet jij ook zo graag pizza en sla je vis liever over? In dit college neemt Renate de Groot, professor aan de Open Universiteit op het gebied van ‘Biopsychologie van Leren’ je mee in de wondere wereld van voeding en je hersenen. Zij zal je uitleggen wat welke voeding doet voor je hersenen en hoe je jezelf slim kunt eten! Na het college ga je aan de slag met een leuke workshop.

  17 oktober 2021 – 14:00