Tickets
MuseumJeugdUniversiteit

MuseumJeugdUniversiteit

 • Collegereeks voorjaar 2023
 • Nieuwe collegereeks voorjaar 2023 bekend!

  De data voor de nieuwe MJU-colleges in Discovery Museum zijn bekend! In het voorjaar van 2023 vinden de colleges plaats op 19 maart, 16 april en 21 mei 2023. Hieronder vind je meer informatie over de thema’s van de colleges en de inschrijving.

  Voor alle details en om je aan te melden, ga je naar de website van Museum Jeugd Universiteit.

  • De colleges zijn van 12.00 – 13.00 uur in Discovery Museum.
  • Na afloop van de collegereeks ontvangt je een heus MJU Diploma en een vrijkaartje voor het museum
  • Je betaalt €15,00 voor het volgen van de drie colleges. (wil je na afloop van een college nog het museum bezoeken, dan moet je in bezit zijn van een geldig entreebewijs)

  Dit zijn de colleges

  19 maart 2023:

  Waarom is je voetafdruk groter dan je schoenmaat? door Esther Bakker & Wilfried Ivens

  Waarom warmt de aarde eigenlijk zo snel op? Wat heeft dit voor gevolgen voor de natuur? En wat heeft je voetafdruk hiermee te maken? Tijdens dit college leer je van alles over de kringlopen van de natuur, wat de invloed is van ons eigen gedrag op onze omgeving, klimaatverandering en … wat walvispoep hiermee te maken heeft.

   

  16 april 2023: 

  Een taal leren vanzelfsprekend? Toch niet! door Paula Fikkert

  Praten, lezen en schrijven, dat is toch niet zo moeilijk? Pas als je ergens bent waar je niemand verstaat, merk je dat dit toch niet zo vanzelfsprekend is. Want hoe kan het dat je als baby zomaar een taal leerde? En waarom kun je sommige klanken in een andere taal niet onderscheiden? Een taal leren is ingewikkelder dan je denkt. Hoe dat werkt? Dat ontdek je bij dit college!

   

  21 mei 2023:

  Hoe weet een robot wat ‘ie moet doen? door Nardie Fanchamps

  De wereld om je heen is geavanceerder dan ooit. Steeds meer verloopt digitaal en bijna alles is geautomatiseerd. Jij leert vaak als vanzelf en haast zonder erbij na te denken hoe je met technische apparaten moet omgaan. Maar een robot kan niets zelf. Die moet je via programmeren precies “vertellen” welke handelingen uitgevoerd moeten worden. Hoe je dat doet? Dat hoor en ervaar je tijdens dit college!