MuseumJeugdUniversiteit

MuseumJeugdUniversiteit

Schrijf je nu in voor de nieuwe collegereeks!

Kom alles te weten over de regio waar we wonen! Met het komen en gaan van de steenkolenmijnen is er namelijk nergens anders een gebied waar de afgelopen eeuw zoveel veranderde. Wat veranderde er eigenlijk precies? En weet jij wat IBA-Parkstad is en welke toffe IBA-projecten er allemaal in de regio te vinden zijn? En hoe bereiden we onze regio en buurt eigenlijk voor op een veranderend klimaat? Dit en meer leer je in de collegereeks Stad in de Steigers!

Voor alle details en om je aan te melden kijk je op de website van Museum Jeugd Universiteit. 

MuseumJeugdUniversiteit

Een korte geschiedenis van Parkstad

Wist je dat de regio Parkstad in 2016 is uitgeroepen tot beste toeristische bestemming ter wereld? Toch was deze regio niet altijd zo aantrekkelijk. In dit college nemen we je mee in de ontwikkeling die de regio heeft doorgemaakt na de sluiting van de mijnen. Hoe is dit precies gegaan en wat zien we daar nu nog steeds van terug?

27 maart 2022 – 14:00 uur

MuseumJeugdUniversiteit

Hoe maken we onze buurt klimaatproof?

In het nieuws horen we vaak over droogte, overstromingen, stormen en hittegolven. Wat kunnen we doen om deze klimaatcrisis op te lossen? In dit college neemt Ir. Wendy Broers je mee in de mogelijkheden om dit op te lossen in je eigen buurt. Zij legt uit hoe we minder energie kunnen gebruiken, meer duurzame energie kunnen opwekken, verstandig om kunnen gaan met onze grondstoffen, en hoe we onze woonomgeving zo kunnen inrichten dat we beter om kunnen gaan met de gevolgen van de klimaatcrisis.

3 april 2022 – 14:00 uur

Expert: Wendy Broers

MuseumJeugdUniversiteit

Hoe verander je een hele regio?

Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een stad? Bij IBA-Parkstad weten ze daar alles van! Ontdek in dit college van architect Wouter Hamers wat IBA samen met de bewoners van Parkstad heeft gedaan om de regio aantrekkelijker te maken om te wonen. Met het bekijken van de projecten leer je over architectuur en het plannen van steden en wijken.

10 april 2022 – 14:00 uur

Expert: Wouter Hager

MuseumJeugdUniversiteit

Kijk voor meer informatie over de MuseumJeugdUniversiteit op de website van de MJU.